Opis produktu
SKŁADNIKInasiona soi*, brązowy ryż*, woda, sól morska, koji (Aspergillus oryzae) (*sładniki ekologiczne)
OPIS
Miso stanowi podstawowy produkt spożywczy na Dalekim Wschodzie. Zawiera żywe, wspomagające trawienie enzymy, ma działanie alkalizujące. Używane jest do zup, sosów, past oraz potraw zbożowych, fasolowych i jarzynowych. Po dodaniu miso potraw już się nie gotuje.
Niepasteryzowane.
KRAJ POCHODZENIA
Japonia
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 682 kJ/163 kcal
Tłuszcz - 6,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,9 g
Węglowodany - 17,2 g
w tym cukry - 7,1 g
Błonnik - 6,7 g
Białko - 11,9 g
Sól - 9,9 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać zboża zawierajace gluten.
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Po otwarciu przechowywać w lodówce.