Opis produktu
SKŁADNIKIekologiczna skrobia z korzenia kuzu szarego* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Kuzu to roślina pochodząca z Azji i Ameryki, która jest znana ze swoich właściwości wspomagających utrzymanie dobrego zdrowia. Kuzu ma działanie silnie alkalizujące, reguluje trawienie, wzmacnia żołądek i jelita. Nie zawiera glutenu, ani laktozy. Skrobię stosuje się do zagęszczania zup, sosów i kisieli owocowych.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
2-3 łyżki kuzu rozpuścić w 250 ml zimnej wody. Mieszać do rozpuszczenia i uzyskania jednolitej masy. Następnie dodać do potrawy i gotować na małym ogniu.
KRAJ POCHODZENIA
Japonia
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1428 kJ / 336 kcal
Tłuszcz - 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0 g
Węglowodany - 84 g
w tym cukry - 0 g
Błonnik - 0 g
Białko - 0 g
Sól - 0,1 g